Vitamin C Sumber Kolagen Dan Membentuk Tulang

Posted by

Vitamin C adalah penting dalam diet seharian. Ia merupakan vitamin anti-oksida dan membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh bagi melawan penyakit. Vitamin C sangat penting untuk tulang. Malah ramai tidak tau sebernarnya Vitamin C sumber kolagen dalam badan. Sebab itu boleh cantik bila ambik Vitamin C.

Bagaimanakah Vitamin C Sumber Kolagen Dan Membentuk Tulang?

Vitamin C sumber kolagen

Semasa proses pembaharuan tulang, bone dissolving cells ( osteoclasts) akan memecahkan tulang lama, apabila tulang lama di keluarkan, bone builder (osteoblast) mula membina lapisan tulang baru dengan membentuk protein matrix. Matrix itu lagi senang kita bayangkan sarang labah-labah bentuknya. Protein matrix dipanggil kolagen. 🤑

Selepas itu, kalsium dan phosphate akan memenuhi ruang antara protein matrix dan tulang baru terbentuk! Proses ini berulang setiap 3-4 bulan.

Protein matrix ini kita boleh bayangkan seperti struktur banggunan (tiang besi dan cerucuk). Kalsium pula seperti batu bata dan simen yang memenuhi ruang antara tiang-tiang itu.

Indahnya ciptaan Allah 😶

Untuk pengetahuan, proses pembentukan protein matrix sangatlah bergantung kepada jumlah Vitamin C dalam tubuh ketika itu.

Kesan kekurangan Vitamin C mengganggu pembentukan tulang dan boleh menyebabkan tulang rapuh.

Sebenarnya, tanpa Vitamin C, tanpa kolagen, tiada pembentukan tulang!! Maka Vitamin C sumber kolagen yang utama.

Jadi, pastikan kita mengambil Vitamin C + kalsium mengikut saranan.

Vitamin C sumber kolagen

Pastikan Sustained Release Vitamin C menjadi pilihan anda sekarang.

Vitamin C sumber kolagen

Nak tahu kelebihan Vitamin C Shaklee?

Bagaimanakah Jika Saya Ingin Mendapatkan Vitamin C Shaklee?

Dr._Shaklee

Pemakanan anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari dan kesuburan anda. Ia adalah kunci utama yang memelihara kesihatan dan tenaga apabila anda semakin berusia.

Shaklee Corporation teleh membuktikan semua produknya memiliki standard tertinggi dengan bukti penyelidikan bertahun-tahun. Produk Shaklee adalah selamat, terbukti berkesan dan efektif. Shaklee bukanlah pengeluar produk timbang kilo seperti lambakan produk kesihatan sekarang.

Kami memberi jaminan bahawasanya produk kami tulen dan selamat. Bukankah itu yang anda cari?

Berita baik untuk semua kerana produk Shaklee menjadi lebih murah kerana #zeroGST bermula 1 June 2018. Untuk membuat pembelian secara online melalui website shaklee2u, anda boleh klik link di bawah.

KLIK DI SINI—> Harga Vitamin C Shaklee

Nak mendapatkan Shaklee Vitamin C sumber kolagen pada harga secara istimewa dengan penjimatan sehingga 20% serta berpeluang menjana pendapatan 4 – 5 angka sebulan?

Hubungi saya hari ini 019-4008642 untuk pendaftaran sebagai ahli.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya (019-4008642) sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran.

Saya memberi konsultasi secara percuma, cara pemakanan melalui ShakleeWay dan ianya ekslusif untuk pengguna Shaklee dengan saya.

Saya mempunyai objektif #StayYoungRetireHealthy kerana Health is Wealth. Bagaimana dengan anda?

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Ayu 0194008642
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 1204762

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka. Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.