Sustained Release Vitamin C Overdose?

Posted by

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda. Adakah Sustained Release Vitamin C Overdose?

Tahukah Anda?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen. Jarang sekali anda anda mempunyai keadaan Vitamin C Overdose.

Penghasilan kolagen secara semulajadi menurun seiring dengan peningkatan usia, menyebabkan kehilangan keanjalan, ketegangan, penghasilan kedutan dan garis halus. Sementara itu, pendedahan kepada pencemaran alam sekitar dan tekanan mengurangkan tahap Vitamin C anda.

Manfaat Sustained Released Vitamin C

1.Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.

2. Mencerahkan kulit dan memudarkan parut-parut lama.

adakah Vitamin C Overdose?

3.Melambatkan proses penuaan dan menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

4. Meningkatkan sistem imunisasi badan.

vitamin c untuk hasilkan kolagen

5. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.

6. Mengekalkan kolestrol sihat kerana ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah.

7. Memerangi kanser kerana ia satu satunya anti oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan sistem imun semulajadi tubuh.

8. Mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh badan kita serta bertindak sebagai anti-radang, anti-alergi, anti-virus dan juga anti-kanser.

adakah Vitamin C Overdose?

Kelebihan SR Vitamin C Shaklee

Sustained Release (Pelepasan Masa)

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’ (PELEPASAN MASA) . Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat iaitu 1 mg selama setiap jam.

Sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan dan mengurangkan pembaziran vitamin C. Ianya bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama 5 jam.

Bersamaan 7 biji Oren

Satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya.

adakah Vitamin C Overdose?

Bioflavonoid Sitrus

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesanannya

Lembut Untuk Perut Sensitif

SR Vitamin C Shaklee yang dihasilkan daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif dan masalah gastrik kerana tidak memedihkan perut.

Semulajadi

Vitamin Shaklee berbeza dengan vitamin lain di farmasi sebab vitamin Shaklee merupakan vitamin semulajadi. Vitamin di farmasi atau pasaran luar kebanyakan adalah vitamin sintetik.

Selamat

SR Vitamin C Shaklee tidak memerlukan pek ‘silica gel’ dalam botol vitamin kerana tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet (yang macam biji2 dalam kotak kasut tu). Bahan semulajadi amat mudah diterima dan diserap oleh badan serta selamat.

Berapakah Jumlah Vitamin C Overdose?

Menurut Dr. Steve Blake dalam bukunya Vitamin & Minerals DeMystified; dose vitamin C yang boleh di terima oleh tubuh adalah 2000mg sehari.

Namun Dr.Steve menyebut kebanyakkan orang tidak mencapai standard piawaian RDA untuk Vitamin C iaitu 70-125 mg untuk orang dewasa.

Jadi bagaimana nak jadi vitamin C overdose kalau harian pun ambil tak cukup.

Dan Dr.Steve juga sebut fungsi utama Vitamin V adalah untuk pembentukan kolagen dan sebagai anti-oksida.

Bagaimana Untuk Mendapatkan Produk Shaklee Pada Harga Promosi?

Berita baik untuk semua kerana produk Shaklee menjadi lebih murah kerana #zeroGST bermula 1 June 2018. Untuk membuat pembelian secara online melalui website shaklee2u, anda boleh klik link di bawah

KLIK DI SINI—> Harga SR Vitamin C Shaklee

Nak mendapatkan produk pada harga secara istimewa dengan penjimatan sehingga 20% serta berpeluang menjana pendapatan 4 – 5 angka sebulan?

Hubungi saya hari ini 019-4008642 untuk pendaftaran sebagai ahli.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran.

Kenapa Anda Perlu Pilih Saya dan Shaklee?

Sekiranya anda inginkan hidup yang sihat, Shaklee telah membuktikan bahawa produknya boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular.

Saya sangat komited untuk mengubah tahap kesihatan anda melalui BigWhyShaklee dan ini yang saya alami sejak menemui Shaklee tahun 2013. Saya memberi konsultasi secara percuma, cara pemakanan melalui ShakleeWay dan ianya ekslusif untuk pengguna Shaklee dengan saya.

Saya mempunyai objektif #StayYoungRetireHealthy kerana Health is Wealth. Bagaimana dengan anda?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee dan berpeluang jana pendapatan 4-5 angka boleh hubungi saya dan saya akan sedaya upaya membantu anda.

Klik di sini untuk menyertai program Detoks Shaklee 

cara detoks mudah

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka. Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

 

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.