ESP Rawat Gastrik Dan Perut Kembung

Posted by

Ramai yang nak rawat gastrik dan perut kembung dengan mengambil ubat-ubatan. Namun, percayakah anda masalah itu dapat di rawat secara semulajadi dengan nutrisi.

Penyebab Gastrik dan Perut Kembung

Jika dibiarkan masalah anda tanpa rawatan yang sepatutnya akan mengakibatkan ulser. Dan hanya satu cara menyembuhkan ulser iaitu melalui pembedahan.

Perut adalah kawasan yang mengeluarkan rembesan asid yang kuat dan pepsin yang berfungsi untuk menghancur / menghazam bahan-bahan makanan. Asid berlebihan boleh menghakis dinding perut dan menyebabkan pelbagai masalah perut.

TEKANAN (stress), rangsangan atau tindak balas bahan kimia daripada ubat, makanan dan jangkitan bakteria boleh menyebabkan pembengkakan di kawasan permukaan perut.

Pembengkakan yang timbul akibat daripada tindak balas setempat ini menyebabkan seseorang itu mendapat gastritis atau lebih dikenali sebagai gastrik.

Kadangkala asid dan pepsin ini yang sepatutnya bertindak / menghadam ke atas makanan seperti daging sebaliknya merosakkan permukaan perut dengan cara menghazamkan/mencerna permukaan perut yang juga adalah daging.
Apabila permukaan perut terhakis asid akan menembusi lapisan pertahanan perut dan mengakibatkan hakisan/kecederaan itu membesar dan akhirnya menjadi ulser.
rawat gastrik dan perut kembung

Tanda-Tanda Gastrik dan Perut Kembung

rawat gastrik dan perut kembung

Simptom-simptom gastrik seperti angin, kembung perut, rasa nak muntah, perut sebu dan rasa tidak selesa selepas makan, kerap sendawa, kerap kentut, sakit dan pedih perut yang teramat sangat.

Jom ikuti cara saya rawat gastrik dan perut kembung.

Cara Saya Rawat Gastrik dan Perut Kembung

Saya pernah mengalami gastrik pada tahun 2012 dan saya merawat gastrik dan kembung perut secara semulajadi. Alhamdulillah.

Kejadian berlaku sewaktu saya baru habis interview kerja yang pertama..dengan sebuah syarikat Jepun di Bangi.

Perut tiba-tiba sakit pedih teramat…sampai tertunduk-tunduk. Anda yang biasa gastrik pasti memahami kesakitan gastrik.

Selepas itu, saya mengalami keadaan perut kembung di mana saya tidak boleh mengambil langsung produk tenusu (lembu)…atau yang ada laktosa.

Saya gelisah..setiap hari pembuangan saya agak pelik dan tidak normal. Perut selalu kembung dan bergelodak tidak kira apa yang saya makan terutama selepas makan tengah hari.

Keadaan ini berlaruran agak lama. Saya bingung dan akhirnya saya menggoggle untuk mencari punca masalah saya dan cara nak rawat gastrik dan perut kembung secara semulajadi.

Rupanya, saya turut  mengalami lactose intolerate. Perut tidak serasi dengan makanan ada laktosa seperti susu lembu.

Sahabat baik saya menyarankan ESP Shaklee pada tahun 2013 dan ESP adalah Shaklee Effect saya yang pertama untuk rawat gastrik dan perut kembung saya!

Saya mengambil Full Set Gastrik.

Alhamdulillah. Setelah beberapa bulan secara tidak sedar saya sudah tidak gastrik lagi.

Perut pun kembali normal dan boleh makan makanan kegemaran kembali!

Tidak ada masalah nak skip puasa lagi.

rawat gastrik dan perut kembung

Saya suspect punca gastrik dan perut kembung adalah di sebabkan cara hidup dan tekanan semasa bergelar student. Selain itu, saya peminat Tomyan dan boleh dikatakan setiap kali berbuka puasa saya akan masak tomyam.

rawat gastrik dan perut kembung
rawat gastrik dan perut kembung dengan Set Gastrik Shaklee

hidup bebas gastrik dengan Set Gastrik Shaklee 🙂

Jom lihat info mengenai produk ESP Shaklee supaya anda bebas makan makanan kegemaran anda.

Bagaimanakah Jika Saya Ingin Mendapatkan Set Gastrik Shaklee?

Dr._Shaklee

Pemakanan anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari dan kesuburan anda. Ia adalah kunci utama yang memelihara kesihatan dan tenaga apabila anda semakin berusia.

Shaklee Corporation teleh membuktikan semua produknya memiliki standard tertinggi dengan bukti penyelidikan bertahun-tahun. Produk Shaklee adalah selamat, terbukti berkesan dan efektif. Shaklee bukanlah pengeluar produk timbang kilo seperti lambakan produk kesihatan sekarang.

Kami memberi jaminan bahawasanya produk kami tulen dan selamat. Bukankah itu yang anda cari?

Berita baik untuk semua kerana produk Shaklee menjadi lebih murah kerana #zeroGST bermula 1 June 2018. Untuk membuat pembelian secara online melalui website shaklee2u, anda boleh klik link di bawah.

KLIK DI SINI—> Harga ESP Shaklee

Nak mendapatkan produk Shaklee pada harga secara istimewa dengan penjimatan sehingga 20% serta berpeluang menjana pendapatan 4 – 5 angka sebulan?

Hubungi saya hari ini 019-4008642 untuk pendaftaran sebagai ahli.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya (019-4008642) sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran.

Saya sangat komited untuk mengubah tahap kesihatan anda melalui BigWhyShaklee dan ini yang saya alami sejak menemui Shaklee tahun 2013. Saya memberi konsultasi secara percuma, cara pemakanan melalui ShakleeWay dan ianya ekslusif untuk pengguna Shaklee dengan saya.

Saya mempunyai objektif #StayYoungRetireHealthy kerana Health is Wealth. Bagaimana dengan anda?

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka. Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.