Lindungi Mereka Dengan Interferon Semulajadi

Posted by

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenal pasti interferon sebagai komponen utama ke arah fungsi imun yang lebih sihat untuk keupayaannya untuk mengganggu replikasi virus dihasilkan oleh sel yang dijangkiti virus dan membantu melambatkan jangkitan virus. Dalam kata lain, Interferon dapat merangsang sistem imun tubuh kita untuk melawan jangkitan dan penyakit serius tertentu.

lawan virus dengan imun sistem1

Interferon adalah protein yang di hasilkan oleh tubuh kita dalam jumlah yang sangat kecil. Ia adalah kumpulan bahan-bahan antiviral yang dihasilkan oleh sel-sel sebagai tindak balas kepada kehadiran virus.

Bagaimana Interferon Berfungsi?

Setiap hari halangan pertama imun sistem kita seperti kulit berjaya di cerobohi oleh patogen dan mikrob berbahaya. Gaya hidup seharian seperti pemakanan yang kurang nutrisi, tekanan di tempat kerja dan rumah tangga, pencemaran air dan udara serta keletihan melemahkan fungsi imun badan.

Baca di sini tentang jenis-jenis imun sistem.

Apabila sel-sel kita diserang oleh virus, ia mengaktifkan bahan yang dipanggil INTERFERON. Interferon secara semulajadi dihasilkan dalam badan kita dan mempunyai dua fungsi penting:

  1. Interferon menandakan sel jiran dan mencetuskan mekanisme penentangan
  2. Interferon mengaktifkan sel imun yang membunuh patogen atau bakteria yang menyerang

Imun sistem

Selepas lebih daripada 40 tahun penyelidikan yang melibatkan pemeriksaan, ujian dan menilai ribuan sebatian dan lebih daripada 200 jenis herba, saintis Dr. Yasuhiko Kojima, yang terkenal di dunia imunologi berjaya menemui formula untuk meningkatkan tahap interferon dalam manusia pada tahun 1954.

lawan jangkitan secara semulajadi3

Dia kemudiannya membuat satu gabungan, yang terbukti secara klinikal mengandungi phytonutrients dengan mineral dan ekstrak tumbuhan yang diperoleh daripada Biji Labu, Safflower Bunga, Benih Plantago, dan Bunga Bud Honeysuckle Jepun.

kuatkan imun sistem

Penyelidikan mendapati Nutriferon Shaklee membantu:

  • Meningkatkan jumlah pengeluaran interferon semulajadi badan anda
  • Dengan pantas mengaktifkan pertahanan sistem ketahanan badan anda
  • Menggerakkan pasukan “cari dan menghancurkan” sistem imun

kuatkan imun sistem secara semulajadi

Pengalaman Sediri Mengamalkan Nutriferon Shaklee

Saya sendiri telah mengalami batuk berpanjangan ketika berada Moscow, Rusia ketika lawatan kerja bulan December 2017. Kerana perubahan cuaca, saya demam dan selesema teruk di sana. Mujur bekalan ubat mencukupi.

Namun, apabila pulang ke Malaysia, batuk saya berterusan selama lebih 3 bulan! Boleh di katakan perbagai jenis dan jenama ubat batuk telah saya telan.

Melawat Moscow Rusia

Akhirnya saya tidak sanggup lagi menahan batuk ketika waktu malam dan sepanjang berada di pejabat. Batuk membuatkan saya sukar bercakap dan tidak nyenyak tidur. Seksanya Allah sahaja yang tahu.

Saya tekad untuk buang semua ubat batuk dan mengambil Set Immune Protection lengkap untuk menangani batuk. Dengan izin Allah, saya 100% sembuh kurang dari seminggu. Alhamdulillah Allah pulihkan kesihatan saya.

Baca Kelengkapan Persediaan Jemaah Haji dan Umrah di sini.

Cara saya;

  1. Saya mengambil semua produk Shaklee yang boleh meningkatkan kembali sistem imun saya secara FULL BLAST seperti Nutriferon, Omega Guard, Garlic, SR Vitamin C dan Carotomax secara konsisten.
  2. Berpantang air sejuk dan makanan berminyak untuk sementara waktu.
  3. Mandi air suam

Sila klik di sini untuk mengetahui kebaikan Set Immune Protection Shaklee yang boleh membantu menangani masalah kesihatan anda.

Bagaimanakah Jika Saya Ingin Mendapatkan Nutriferon Shaklee?

Untuk mengekalkan sistem imun yang aktif dan cekap kita semua mesti mengamalkan gaya hidup sihat yang mencukupi senaman, pengurusan tekanan yang baik, diet berkhasiat dan pemakanan suplemen yang sesuai.

Pemakanan anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kesihatan dan tenaga apabila anda semakin berusia. Amalkan gaya hidup sihat yang mencukupi senaman, pengurusan tekanan yang baik, diet berkhasiat dan pemakanan suplemen yang sesuai.

Shaklee Corporation teleh membuktikan semua produknya memiliki standard tertinggi dengan bukti penyelidikan bertahun-tahun. Produk Shaklee adalah selamat, terbukti berkesan dan efektif. Shaklee bukanlah pengeluar produk timbang kilo seperti lambakan produk kesihatan sekarang.

Kami memberi jaminan bahawasanya produk kami tulen dan selamat. Bukankan itu yang anda cari?

Berita baik untuk semua kerana produk Shaklee menjadi lebih murah kerana #zeroGST bermula 1 June 2018. Untuk membuat pembelian secara online melalui website shaklee2u, anda boleh klik link di bawah.

KLIK DI SINI—> Harga Nutriferon Shaklee

set imun sistem

Nak mendapatkan produk Nutriferon pada harga secara istimewa dengan penjimatan sehingga 20% serta berpeluang menjana pendapatan 4 – 5 angka sebulan?

Hubungi saya hari ini 019-4008642 untuk pendaftaran sebagai ahli.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya (019-4008642) sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran.

Kenapa Anda Perlu Pilih Saya dan Shaklee?

Sekiranya anda inginkan hidup yang sihat, Shaklee telah membuktikan bahawa produknya boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular.

Saya sangat komited untuk mengubah tahap kesihatan anda melalui BigWhyShaklee dan ini yang saya alami sejak menemui Shaklee tahun 2013. Saya memberi konsultasi secara percuma, cara pemakanan melalui ShakleeWay dan ianya ekslusif untuk pengguna Shaklee dengan saya.

Saya mempunyai objektif #StayYoungRetireHealthy kerana Health is Wealth. Bagaimana dengan anda?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee dan berpeluang jana pendapatan 4-5 angka boleh hubungi saya dan saya akan sedaya upaya membantu anda.

❤️Skinny is not sexy.
❤️Health is!

Klik di sini untuk menyertai program Detoks Shaklee 

cara detoks mudah

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka. Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

Rujukan:
1. Ushiroyama T,Yoshida S,Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women.
Am J Chin Med. 2004;32(5):755-70.
2. Ushiroyama T,Yoshida S,Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms.
J Altern Complement Med. 2004 Apr;10 (2):397-9.
3. Kaji K,Yoshida S, Nagata N,Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study administration of EH0202, a healthfood
additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep;39(9):873-8.
4. Kubo M, Hashimoto Y,Yoshida S.The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in
women with premenstrual syndrome (PMS). Clin Pharm Ther. 2004;14(2):129-142.

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.