Darah Kotor Penyebab Susah Hamil?

Posted by

ASSALAMUALAIKUM. Salam Ukhwah. Zuriat adalah idaman setiap pasangan yang sudah berkahwin. Namun, ada pasangan yang sukar hamil. Adakah masalah darah kotor penyebab susah hamil?

Hari ini saya ingin membuat perkongsian tentang pengalaman Puan Athiera hamil setelah penantian hampir 4 tahun.

Puan Athierah

Puan Athierah berkahwin pada 31 Januari 2014 dan memiliki cahaya mata pada 21 June 2018 setelah hampir 4 tahun penantian dan pelbagai ikhtiar.

************************************************************************************

Saya banyak kali kecewa bila period asyik datang datang dan datang lagi.

Saya ada berlambak lambak UPT (Urine Pregannce Test) yg cuma ada 1 line

Maksudnya

You ARE not pregnant

Kadang kala nak putus asa jugak rasa…

masalah darah kotor penyebab susah hamil

“Aku takkan berpeluang utk rasa jd ibu sampai bila2 ke?”

masalah darah kotor penyebab susah hamil

Tapi kakak saya selalu pujuk saya dengan mengatakan

“Jgn risau. Kita keturunan anak ramai.. ibu ayah semua adik beradik ramai.. mustahil kita takkan, takde anak..”

Ok saya pon set dlm kepala

Bukan sebab mandul ke apa ni (nauzubillah)

But mesti ada something wrong with my sistem dalaman

Sebenarnya kakak sulung saya pon lambat hamil

Dan finally pregnant setelah 3 tahun menunggu..

Hasil dr pemeriksaan

Dia mmg

  1. ada cyst
  2. retriverted uterus

So logik la kan susah nak lekat.

Jd berbekalkan pengalaman dia ni lah. Dia push2 saya p jumpa doctor pakar tu. Tak tahu lah kenapa saya taknak.

Rasa mcm leceh (nk set appointment, lepas tu kena p time subur – saya kurang ingat bab ni)

Saya fikir satu je.

Aku tak cuba lagi betul-betul ikhtiar habis-habis

Aku nak cuba semua cara

Kalau tak jadi jugak

Baru aku jumpa doctor

Study, google, bincang dgn suami

So persenyawaan dua ni mesti berlaku .

masalah darah kotor penyebab susah hamil

So kena pastikan kita tahu bila waktu subur kita

Ketahui mengetahui cara mudah waktu paling subur wanita di sini

Suami Letih Melampau

Suami saya kerja sangat teruk.. dan sangat letih ..

Dia sampai rumah biasa pukul 8.30 mlm

Kadang-kadang balik rumah dengan baju kerja dan terus tertidur..

Suami penat sangat… dan walaupon saya dpt cek hari subur saya menggunakan OPK (Ovulation Pregancy Test)

Ketahui cara menggunakan Ovulation Pregancy Test untuk merancang kehamilan

Tapi selalu tak dapat bersama pada waktu subur sebab suami terlalu penat.

So ikhtiar pertama saya bagi dia makan Vivix.

Suami sgt energetic dan takde dah sampai rumah tertido-tido.

Sangat-sangat berbeza selepas consume Vivix!

Kita sangka kalau banyak bekerja kemudian penat adalah perkara biasa dan perlu rehat.

Namun sebenarnya itu adalah LAMPU SIGNAL kelip-kelip tanda…

Badan kita perlukan makanan tambahan utk buat kita walau busy penat tapi masih bertenaga!

atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Makan lah makanan yang boleh BOOST energy.

Cabaran nombor satu saya selesai!

Dua dua laki bini bertenaga

Tapi masalahnya seterusnya…

Period Asyik Muncul

Asyik period je lepas tu

Takpa, saya ckp suami. Kita cuba lagi!

So next usaha saya cakap kt suami

  • Kita makan makanan yg sihat
  • Kita bersenam
  • Kita makan supplement

Saya percaya sebenarnya kami dua laki bini tak ada masalah.

Tapi disebabkan pemakanan dan lifestyle kami hari ini meneybabkan sistem dalaman lemah dan kurang cekap.

Teruskan membaca darah kotor penyebab susah hamil.

  • Sambil aktif bersenam
  • Sambil makan supplement

atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Iaitu Vitamin C, B-Compleks Dan Multi Vitamin Vitalea Shaklee.

Alhamdulillah kesihatian makin IMPROVED.

TAPI masih tidak ada berita gembira.

Darah Kotor Berketul-Ketul – Mungkin masalah darah kotor penyebab susah hamil?

Akhirnya saya cuba untuk detoks setelah dengar ramai berjaya hamil dengan Detoks.

Rupanya detoks bersihkan semua kekotoran dalam badan kita.

Dia buang semua ketagihan kepada makanan manis dan karbohidrat.

Ibarat kereta hantar pergi full service. Tukar minyak hitam semua. 

Detoks tolong reset balik tubuh kita kepada normal. Saya makin konfident!

Saya rasa segala supplement dan makanan sihat saya makan, (protein,buah sayur)  tidak dapat diserap dengan baik oleh tubuh sebab kekotoran. Mungkin saya ada masalah darah kotor penyebab susah hamil selama ini. Maksudnya tubuh banyak toksin.

atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

So saya buang toksin dulu supaya makanan dan suplemen dapat di serap oleh tubuh. Kalau usus kotor ibarat nutrisi masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

TIDAK DISERAP DENGAN BAIK

Akhirnya Detoks Dengan Set Detoks Shaklee

Apabila Detoks kali pertama

atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Darah period saya PELIK

HITAM SEMACAM

Macam keluar darah kotor yang selama ini bersarang. Mungkin darah kotor penyebab susah hamil selama ini?

Dan akhirnya selepas detoks kali ke 3

Saya tidak datang PERIOD tapi senggugut yang amat sangat.

Menangis2 saya..

Sampai saya doa

Ya Allah kalau btl aku nak Period ni.. tlg la cepatkan kedatangan haid aku..

Kalau bkn sb period.. tlg jauhkan dr sebarang penyakit merbahaya

Kakak saya kata

Entah entah pregnant kot?

Saya menafikan.

Ini memang sakit senggugut ni.. dah biasa kena

So saya test siap sambil tongkat dagu.. punya half heartedly.. just nk puaskan hati kakak saya je nak cakap

“See kan dah kata bukan mengandung..”

Tapi…lepas seketika

Dua line!

atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Mcm nak gugur jantung!

Buka lagi satu UPT utuk confirmkan betul-betul.

Dan akhirnya betul.. pergi klinik doktor sahkan kehamilan saya.

Kami suami isteri berpelukan sambil menangis teresak2

berjaya atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Ingt tu sakit senggugut

Rupenya.. proses penempelan kt dinding uterus tu…

Sama sakit mcm nak period.

Kami jaga kandungan ni baik2

Supplement sepanjang kehamilan saya mkn konsistenl

Protein ESP memang WAJIB ambik.

Doktor tanya saya

“Were u an atlet before?”

Huh?? Pelik saya

Rupanya doktor cakap ;

Otot Rahim u sgt kuat!!

Mcm otot atlet

U see this

Dia tunjuk monitor

Garis2 byk tu lah otot u.. mcm atlet tau

tips mudah bersalin

Alhamdulillah.. berkat konsisten minum ESP shaklee.

Protein ESP sangat bagus untuk pegang janin dan elak risiko keguguran

berjaya atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Ikhtiar.. usaha sungguh2. Jalan satu tak dapat, guna jalan 2. Tak jd jgk cari jalan lain.. sy mmg plan kalau lepas dah usaha mcm2 tak jd nk terus jumpa pakar

Usaha Doa dan Tawakal

Serahkan semua pada allah

Submit doa sungguh-sungguh pada Allah

doa permudahkan segama urusan

Saya yassinkan jgk Semua supplment saya.

– detoks

– elak makan fast food

– supplement basic

– bersenam

– bersama pada hari subur

Dr segi amalan rohani

– yassin setiap pagi

– solat sunat hajat setiap hari

– sedekah byk2 n kalau nampak bdk2 hulurlah duit.. niatkan moga dgn kebaikan kita buat, Allah bagi ganjaran anak kepada kita.

– buat vision board. Hehe nk anak pon kena tulis n tampal ok

Saya sangat hargai pengalaman dalam kami suami Isteri berjuang dapatkan cahaya mata hingga ujian yg allah bagi masa melahirkan. 

Tapi Alhamdulillah semuanya berjaya kami tempuh…

Saya berjaya melahirkan bayi comel pada bulan June 2018.

atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil

Semoga perkongsian saya pada kali ini menberi anda HARAPAN dan SEMANGAT JUANG untuk mendapat zuriat.

Jalan sentiasa ada selagi anda tidak putus asa. InsyaAllah.

tips mudah bersalin

Bagaimanakah Jika Saya Ingin Detoks Dengan Set Detoks Shaklee?

Pemakanan anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kesihatan dan tenaga apabila anda semakin berusia. Amalkan gaya hidup sihat yang mencukupi senaman, pengurusan tekanan yang baik, diet berkhasiat dan pemakanan suplemen yang sesuai.

Detoks tubuh badan untuk buang toksin dan atasi masalah darah kotor penyebab susah hamil dan pelbagai penyakit lain.

Shaklee Corporation teleh membuktikan semua produknya memiliki standard tertinggi dengan bukti penyelidikan bertahun-tahun. Produk Shaklee adalah selamat, terbukti berkesan dan efektif. Shaklee bukanlah pengeluar produk timbang kilo seperti lambakan produk kesihatan sekarang.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya (019-4008642) sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran atau sebarang pertanyaan mengenai artikel ini atau pun jika anda ingin kan E-book perkongsian kehamilan secara PERCUMA dengan pembelian Detoks Set Shaklee.

Klik disini —–> Cara Detoks Menyeluruh Shaklee

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka. Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.