Coq Trol Untuk Kesuburan

Posted by

ºCoenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel dan kepentingan Coq Trol untuk kesuburan adalah besar.

Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari.

Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan
Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan

Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

Klik di sini untuk memahami punca dan sumber radikal bebas dan punca yang mengganggu kesuburan lelaki dan wanita.

Teruskan membaca manfaat Coq Trol untuk kesuburan.

Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.

Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan

Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan

Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan

Coq Trol untuk kesuburan berperanan seperti berikut;

Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan
Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan

Manfaat Coq Trol Untuk Kesuburan

Hot chilli pepper concept winner sperm egg idea ovulation fertilization pregnancy

Nutrien Untuk Jantung Sihat

Hot chilli pepper concept winner sperm egg idea ovulation fertilization pregnancy

Memberi Tenaga dan Menguatkan Otot Jantung

Selain manfaat Coq Trol untuk kesuburan, pelbagai kajian telah membuktikan bahawa CoQ10 menyokong kesihatan jantung dengan meningkatkan penghasilan tenaga.

Selain itu berupaya memulihkan denyutan otot jantung 1,2 dan sekaligus, meningkatkan kekuatannya dalam jangka panjang.

Hot chilli pepper concept winner sperm egg idea ovulation fertilization pregnancy

Meningkatkan Peredaran Darah

Bertindak sebagai antioksida yang kuat, CoQ10 membantu melindungi saluran darah dari kerosakan akibat molekul kolesterol yang teroksida.

Ia juga membantu mengurangkan pembentukan plak pada arteri3,4 meningkatkan peredaran darah membolehkan darah mengalir dengan lancar melalui saluran darah yang sihat.

Mengoptimumkan Denyutan Jantung

Paras CoQ10 yang rendah dikaitkan dengan ketidakupayaan jantung untuk mengepam darah yang mencukupi ke seluruh badan, yang membawa kepada kegagalan jantung.

Pengambilan suplemen CoQ10 menunjukkan peningkatan dalam jumlah darah yang dipam oleh jantung.5,6.

Kesannya, ia memberikan tenaga yang mencukupi untuk jantung, mengoptimumkan kemampuan mengepam dan meningkatkan kesihatan keseluruhan jantung.

Statins Mengurangkan Tahap CoQ10 Anda!

Statin, ubat yang digunakan untuk menurunkan tahap kolesterol, mengurangkan penghasilan semulajadi CoQ10 dalam badan sebanyak 40%! Ambil suplemen CoQ10 sekarang untuk jantung yang kuat dan sihat!

Sumber Rujukan:
1. PH, L. and K, F. (1990). A six-year clinical study of therapy of cardiomyopathy with coenzyme Q10. International Journal of Tissue Reactions, 12(3), pp.169-171.
2. Garrido-Maraver, J., D.Cordero, M., Orapesa-Avila, M., Fernandez Vega, A., Mata, M., Delgado Pavon, A., De Miguel, M., Perez Calero, C., Villanueva Paz, M., Cotan, D. and A.Sanchez Alcazar, J. (2014). Coenzyme Q 10 Therapy. Molecular Syndromology, 5, pp.187-197.
3. DiNicolantonio, J., Bhutani, J., McCarty, M. and O’Keefe, J. (2015). Coenzyme Q10 for the treatment of heart failure: a review of the literature. Open Heart, 2(1), p.e000326.
4. Fedacko, J. (2011). Coenzyme Q10 in Heart and Brain Diseases. The Open Nutraceuticals Journal, 4(1), pp.69-87.
5. Niklowitz, P., Sonnenschein, A., Janetzky, B., Andler, W. and Menke, T. (2007). Enrichment of coenzyme Q10 in plasma and blood cells: defense against oxidative damage. International Journal of Biological Sciences, pp.257-262.
6. Oleck, S. and Ventura, H. (2016). Coenzyme Q10 and Utility in Heart Failure: Just Another Supplement?. Current Heart Failure Reports, 13(4), pp.190-195.
7. Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ; American Heart Association. Nutrition Committee. Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation. 2002;106:2747–275
8. Connor WE. Importance of n-3 fatty acids in health and disease. Am J Clin Nutr. 2000; 71 (1 Suppl): 171S–175

Manfaat Menakjubkan CoQ10 kepada Kulit

Kulit yang cantik boleh menjadi milik anda dengan nutrien yang tepat seperti Coenzyme Q10 (CoQ10).

Jumlah antioksida ini adalah tinggi di dalam epidermis dan ia berfungsi untuk melindungi kulit anda daripada pelbagai faktor penuaan seperti sinaran UV, bahan pencemar, toksin dan banyak lagi.1

Hot chilli pepper concept winner sperm egg idea ovulation fertilization pregnancy

Walaupun badan kita menghasilkan CoQ10 secara semulajadi, penghasilannya berkurangan sekitar umur 20an dan pengambilan suplemen CoQ10 sangat digalakkan.

Perlindungan Optimum untuk Kulit Berseri

CoQ10, antioksida yang kuat, melindungi kulit anda daripada mengalami penuaan pramatang yang disebabkan oleh pendedahan sinaran uv yang berlebihan dan tindak balas keradangan1.

Ia juga meningkatkan perlindungan antioksida kulit2 dengan meneutralkan radikal bebas yang disebabkan oleh sinaran UV dan bahan pencemar yang boleh merosakkan kolagen dan elastin kulit anda, yang membawa kepada penuaan pramatang (sebelum usia(.

Kulit Kelihatan Lebih Muda

Kehilangan kolagen dan elastin menjadikan kulit anda tidak tegang dan berkedut.

Alami pengurangan garis halus dan kedut, serta dapatkan kulit lebih licin dan lebih anjal3 dengan CoQ10 kerana ia membantu mengurangkan penguraian kolagen4 di dalam kulit.

Meremaja dan Meningkatkan Tenaga

Meremajakan kulit yang sedang mengalami penuaan dengan meningkatkan tahap CoQ10 tubuh.

Ia memelihara kulit anda dengan menggalakkan pembaikpulihan sel, meningkatkan pengeluaran sel yang sihat, mengeluarkan toksin, dan menghidupkan semula sel-sel baru dengan lebih efektif.

Sumber Rujukan:
1. Pandel, R., Poljšak, B., Godic, A. and Dahmane, R., 2013. Skin photoaging and the role of antioxidants in its prevention. ISRN dermatology, 2013.
2. Žmitek, K., Poga-nik, T., Mervic, L., Žmitek, J. and Pravst, I., 2017. The effect of dietary intake of coenzyme Q10 on skin parameters and condition: Results of a randomised, placebo-controlled, double-blind study. BioFactors, 43(1), pp.132-140.
3. Inui, M., Ooe, M., Fujii, K., Matsunaka, H., Yoshida, M. and Ichihashi, M., 2008. Mechanisms of inhibitory effects of CoQ10 on UVB-induced wrinkle formation in vitro and in vivo. Biofactors, 32(1-4), pp.237-243.

Keistimewaan CoQ Trol Untuk Kesuburan, Jantung dan Kulit Cantik

CoQ Trol Shaklee dipanggil sedemikian kerana mengan dungi reaveratrol dan tokoferol juga.

Hot chilli pepper concept winner sperm egg idea ovulation fertilization pregnancy

Hot chilli pepper concept winner sperm egg idea ovulation fertilization pregnancy

Bagaimanakah Jika Saya Ingin Mendapatkan CoQ-Trol Plus Shaklee?

Dr._Shaklee

Pemakanan anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari dan kesuburan anda. Ia adalah kunci utama yang memelihara kesihatan dan tenaga apabila anda semakin berusia.

Shaklee Corporation teleh membuktikan semua produknya memiliki standard tertinggi dengan bukti penyelidikan bertahun-tahun.

Produk Shaklee adalah selamat, terbukti berkesan dan efektif. Shaklee bukanlah pengeluar produk timbang kilo seperti lambakan produk kesihatan sekarang.

Kami memberi jaminan bahawasanya produk kami tulen dan selamat. Bukankah itu yang anda cari?

Berita baik untuk semua kerana produk Shaklee menjadi lebih murah kerana #zeroGST bermula 1 June 2018. Untuk membuat pembelian secara online melalui website shaklee2u, anda boleh klik link di bawah.

KLIK DI SINI—> Harga Coq Trol Plus Shaklee

Nak mendapatkan produk Alfalfa pada harga secara istimewa dengan penjimatan sehingga 20% serta berpeluang menjana pendapatan 4 – 5 angka sebulan?

Hubungi saya hari ini 019-4008642 untuk pendaftaran sebagai ahli.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya (019-4008642) sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran.

Saya sangat komited untuk mengubah tahap kesihatan anda melalui BigWhyShaklee dan ini yang saya alami sejak menemui Shaklee tahun 2013.

Saya memberi konsultasi secara percuma, cara pemakanan melalui ShakleeWay dan ianya ekslusif untuk pengguna Shaklee dengan saya.

Saya mempunyai objektif #StayYoungRetireHealthy kerana Health is Wealth. Bagaimana dengan anda?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau Coq Trol untuk kesuburan dan menyertai Shaklee dan berpeluang jana pendapatan 4-5 angka boleh hubungi saya dan saya akan sedaya upaya membantu anda.

❤️Skinny is not sexy.
❤️Health is!

Klik di sini untuk menyertai program Detoks Shaklee 

cara detoks mudah

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka.
Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.