Cara Memilih dan Tips Suplemen Terbaik

Posted by

Sekiranya anda tidak tahu mengenai suplemen pemakanan gred farmaseutikal, tidak ada masa yang lebih baik daripada sekarang untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya. Artikel ini memberi anda cara memilih dan tips suplemen terbaik.

Cara Memilih dan Tips Suplemen Terbaik

Sudah tentu, anda sedar betapa pentingnya suplemen kesihatan hari ini. Hari ini lambakan perbagai jenis bahkan ribuan vitamin dan jenama untuk dipilih. Ia mungkin mengejutkan anda untuk mengetahui bahawa FDA tidak mempunyai standard yang ketat untuk mengawal industri suplemen pemakanan.

Jangan risau, kerana ada cara untuk anda mengetahui sama ada anda mengambil suplemen yang tepat dengan tips suplemen terbaik. Di sinilah pemakanan tambahan ‘Pharmaceutical Grade‘ menentukan kualiti produk.

Apakah vitamin ‘Pharmaceutical Grade‘?

3 Jenis Gred Yang Menentukan Kualiti Suplemen Nutrisi

Umumnya terdapat 3 jenis gred yang mengklasifikasikan produk makanan tambahan atau suplemen nutrisi. Ia bergantung kepada kualiti dan ketulenan suplemen tersebut.

  1. Pharmaceutical Grade – menepati standard pharmaceutical (Farmaseutikal) iaitu yang tertinggi
  2. Food Grade – menepati taraf untuk penggunaan manusia
  3. Feed Grade – menepati taraf untuk penggunaan haiwan

Apakah Maksud Suplemen Bertaraf Farmaseutikal Gred?

cara memilih dan tips suplemen terbaik

Pernahkah kita tertanya-tanya apakah standard suplemen nutrisi yang pernah kita ambil? Terdapat 3 jenis gred yang menentukan kualiti dan jaminan ketulenan produk suplemen. Gred Farmaseutikal merupakan level paling tinggi dan terjamin ketulenan produk. Seterusnya tips suplemen terbaik.

1. Bio-available

Suplemen bertaraf ‘Pharmaceutical Grade‘ mempunyai bio-availability atau kadar nutrisi yang benar-benar dapat diserap secara optimum dan sistematik untuk diguna pakai oleh tubuh secara selamat. Jadi, pembaziran tidak berlaku.

2. Semulajadi

Suplemen ‘Pharmaceutical Gradetidak mempunyai bahan perasa, pewarna tambahan atau bahan tercemar (contaminant) yang tidak diketahui. Maksudnya suplemen bertaraf ‘Pharmaceutical Grade‘ adalah berkualiti tinggi kerana menggunakan sumber semulajadi, tulen dan selamat untuk di ambil dalam jangka masa panjang.

Malah, suplemen ‘Pharmaceutical Grade‘ di jamin tidak menimbulkan kesan alergi kepada penggunanya. Kesan alergi mungkin boleh berlaku kepada pengguna yang mengambil suplemen bertaraf ‘Food Grade’ kerana tidak menepati standard piawaian yang di tetapkan.

Selamat diambil dalam jangka masa panjang merujuk kepada ‘purity‘ atau ketulenan produk telah diuji tidak mempunyai bahan tercemar (contaminant) yang boleh menjejaskan kesihatan pengguna.

Contoh yang paling dekat ialah Minyak Ikan. Minyak Ikan yang tidak diproses dengan tepat masih mengandungi logam berat seperti merkuri yang berbahaya kepada bayi di dalam kandungan dan mereka yang mengambilnya. Oleh sebab itu, amatlah penting untuk kita memastikan suplemen itu bertaraf ‘Pharmaceutical Grade‘.

cara memilih dan tips suplemen terbaik

Oleh itu, supplemen bertaraf ‘Pharmaceutical Grade‘ selalunya lebih mahal kerana sumber dan cara pemprosesannya dipantau ketat oleh US Pharmacopeia (UPS). Banyak kriteria dan kos yang perlu di tanggung oleh pengeluar untuk mencapai taraf ini.

Apakah Definisi ‘Pharmaceutical Grade‘?

Istilah ‘Pharmaceutical Grade‘ merujuk kepada kawalan yang ketat kepada sebatian dan bahan mentah yang telah memenuhi standard piawaian untuk memastikan kualiti dan ketulenan produk adalah tips suplemen terbaik yang perlu anda tahu.

Piawaian ini ditubuhkan dan di pantau oleh US Pharmacopeia (USP).

Produk yang diiktiraf sebagai ‘Pharmaceutical Grade‘ telah disahkan grednya oleh agensi luar atau pihak ketiga dan bukannya oleh pengilang atau pengeluar produk itu.

Proses pembuatan dan alatan yang digunakan untuk menghasilkan produk ‘Pharmaceutical Grade‘ sentiasa diperiksa oleh USP untuk memastikan mereka memenuhi standard yang ketat untuk tujuan kawalan kualiti.

Sampel diambil dari produk secara rawak dan diuji dengan terperinci untuk memastikan kawalan kualiti dan ketulenan produk dikekalkan dari masa ke masa termasuklah sehingga sampai ke tangan pembeli.

Malah, produk suplemen gred farmaseutikal dijamin seperti yang didakwa oleh pengeluarnya tanpa keraguan lagi.

Oleh sebab ramai yang mengambil suplemen yang sama setiap hari untuk jangka masa yang panjang, pengguna berisiko terdedah dengan bahan tercemar. Namun, risiko ini dijamin tidak berlaku kepada pengguna suplemen gred farmaseutikal.

Semoga bermanfaat untuk pembaca. Pilih suplemen yang benar-benar dijamin selamat kerana kesihatan lebih penting dari wang ringgit.

Mahal sikit pun tak apa kan asalkan kita yakin dan kenal apa yang kita makan. Jadilah pengguna yang bijak. Selamat berhujung minggu.

Mencari Suplemen Yang Berkesan, Selamat Dan Bertaraf ‘Pharmaceutical Grade‘?

Pemakanan anda menentukan prestasi dan produktiviti anda sepanjang hari. Ia adalah kunci utama yang memelihara kesihatan dan tenaga apabila anda semakin berusia. Amalkan gaya hidup sihat yang mencukupi senaman, pengurusan tekanan yang baik, diet berkhasiat dan pemakanan suplemen yang sesuai.

Shaklee Corporation teleh membuktikan semua produknya memiliki standard tertinggi dengan bukti penyelidikan bertahun-tahun. Produk Shaklee adalah selamat, terbukti berkesan dan efektif. Shaklee bukanlah pengeluar produk timbang kilo seperti lambakan produk kesihatan sekarang.

Kami memberi jaminan bahawasanya produk kami tulen dan selamat. Bukankan itu yang anda cari?

Berita baik untuk semua kerana produk Shaklee menjadi lebih murah kerana #zeroGST bermula 1 June 2018. Untuk membuat pembelian secara online melalui website shaklee2u, anda boleh klik link di bawah.

KLIK DI SINI—> Harga Set Shaklee

Nak mendapatkan Produk Shaklee pada harga secara istimewa dengan penjimatan sehingga 20% serta berpeluang menjana pendapatan 4 – 5 angka sebulan?

Hubungi saya hari ini 019-4008642 untuk pendaftaran sebagai ahli.

Extra Tips : Anda boleh guna ID saya 1204762 secara PERCUMA untuk mendapatkan keahlian Shaklee. Hubungi saya (AYU – 019-4008642) sekiranya anda memerlukan bantuan untuk pendaftaran.

Kenapa Anda Perlu Pilih Saya dan Shaklee?

Sekiranya anda inginkan hidup yang sihat, Shaklee telah membuktikan bahawa produknya boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular.

Saya sangat komited untuk mengubah tahap kesihatan anda melalui BigWhyShaklee dan ini yang saya alami sejak menemui Shaklee tahun 2013. Saya memberi konsultasi secara percuma, cara pemakanan melalui ShakleeWay dan ianya ekslusif untuk pengguna Shaklee dengan saya.

Saya mempunyai objektif #StayYoungRetireHealthy kerana Health is Wealth. Bagaimana dengan anda?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee dan berpeluang jana pendapatan 4-5 angka boleh hubungi saya dan saya akan sedaya upaya membantu anda.

❤️Skinny is not sexy.
❤️Health is!

Klik di sini untuk menyertai program Detoks Shaklee 

cara detoks mudah

Klik disini —–> 6019-4008642 (Ayu)

Klik disini —–> Blog – kusupermak.com

Klik disini —–> FB: Norhidayu Darus

Klik disini —–> Ig – mudahnya_cantik_berpantang

Sumber Rujukan

https://www.nutritional-supplements-health-guide.com/pharmaceutical-grade-nutritional-supplements.html

Penafian: Kandungan, produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di sini adalah untuk mendidik pengguna mengenai isu penjagaan kesihatan dan perubatan yang mungkin berkaitan dengan kehidupan seharian mereka. Laman web ini tidak bertujuan untuk digunakan sebagai pengganti kepada nasihat perubatan, diagnosis atau rawatan lanjutan yang dianjurkan oleh pakar perubatan anda. Harga promosi tertakluk dengan syarat sah selagi stok masih ada.

Leave Us A Message

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.